Våra vanligaste frågor

Skötselråd & underhåll

Våra dörrtrycken är gjorda i så kallat ”levande material” och behöver därför efterspännas efter ca en månad, så att skruvarna håller sig på plats.

Om missfärgningen är så kallad vit rost fungerar det utmärkt att rengöra med vanligt vatten. Om missfärgningarna kvarstår rekommenderar vi att tvätta med sprit alternativt med aceton eller thinner. Skölj noggrant med rent kallt vatten och torka av.

Montering

De genomgående skruvarna är 60 mm långa till innerdörrtrycken och 90 mm långa till ytterdörrtrycken. Det innebär att våra trycken passar till de flesta standarddörrar.

Använd en spatel och lyft försiktigt produkten från väggen. Tejprester kan ”gnuggas” bort med fingret.
Vi rekommenderar att inte sätta produkter med 3M tejp på våtrumstapet eller väggmatta då det är svårt att veta hur mycket mjukgörare det finns i materialet samt hur fet ytan är.
3M sitter säkert på fettfria, fasta underlag såsom målade ytor, lackade, kakel, klinkers och glas. Kom ihåg att rengöra med t ex T-Röd innan du fäster upp produkten.

Våra innerdörrstrycken passar till de flesta standarddörrar. Längre skruv och roddarpinnar. Roddarpinnen är den långa pinnen som går genom låskistan. Det finns även träskruvar att köpa till om man har en äldre dörr som inte kräver genomgående skruvar.

För att få loss den rosa fyrkantsstaven skruvar du loss båda stoppskruvarna. Den rosa biten ska inte användas utan har enbart syfte under transporten.