• Fri frakt över 499kr
  • Snabba leveranser
  • 60 dagars öppet köp
svarta lådhandtag på gråa luckor i grått kök

Köp- och leveransvillkor

Allmänt

Varumärket Beslagsboden och beslagsboden.se är en del av Smedbo AB, 556200-2252. Försäljning på beslagsboden.se sker endast till privatpersoner med leveransadress inom Sverige. För att handla på beslagsboden.se ska du ha fyllt 18 år. Vid beställning i vår webbutik träffas avtal om köp när din betalning blivit godkänd och en bekräftelse skickas ut till den e-postadress du angivit vid beställningen.

Priser

Alla priser i webbutiken anges i SEK och är inklusive 25% moms. Vi reserverar oss för eventuella tryck- och skrivfel i exempelvis prisuppgifter, kampanjer, rabattkoder eller produktuppgifter som kan uppstå i webbutiken samt uppenbart felaktiga priser och förbehåller oss rätten att justera priset. Kostnader för frakt och eventuella betalningsavgifter tillkommer.

Beställning

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkter, pris, fakturerings- och leveransadress. Om du upptäcker någon felaktighet i orderbekräftelsen ska du omedelbart kontakta oss via e-post till webshop@smedbo.se. Orderbekräftelsen fungerar även som ditt kvitto.

Betalningsalternativ

beslagsboden.se erbjuder säker betalning med Klarna Checkout. Du kan ta del av Klarnas villkor här.

Leverans och frakt

Leverans till ombud/utlämningsställe

Våra leveranser hanteras av DB Schenker och vi erbjuder endast leverans till utlämningsställe/ombud, vilket innebär att din order levereras till det utlämningsställe som ligger närmast din angivna leveransadress. När beställningen levererats till ditt utlämningsställe får du en avisering via sms till det mobilnummer du angav när du genomförde ditt köp. Påminnelse sker via sms. Om din order ska hämtas via ett bud måste både budets och beställarens legitimation uppvisas. Hitta ditt närmaste utlämningsställe här.
Klicka här för att spåra ditt paket på DB Schenkers webbplats.

Ej uthämtad leverans

Leveranser ligger kvar på utlämningsställe i 14 dagar. Om du av någon anledning inte hämtar ut paket som levererats till utlämningsställe debiteras du 39 SEK inklusive moms för de returkostnader som uppstår.

Leveranstid

Normal tid för orderbearbetning är 1-4 arbetsdagar.
Orderbearbetning for produkter i Beslagsboden Outlet är 4-7 arbetsdagar.

Efter vår orderbearbetning följer leveranstid med speditör.

Vid leveransförseningar informeras du om möjligt om dessa. Skulle en leveransförsening uppstå har du som kund rätt att häva köpet utan kostnad. Vi rekommenderar att inte boka tid med hantverkare för montering/installation innan du mottagit och kontrollerat varan.

Ändring av leveransadress

Efter att varan har lämnat lagret går det inte att ändra leveransadressen. Därför är det extra viktigt att innan order genomförs och godkänns, se till att leveransadressen är helt korrekt.

Leverans utanför Sverige

smedbo.se levererar och administrerar enbart order inom Sverige.

Fraktavgift

För beställningar från beslagsboden.se debiteras en enhetsfrakt på 39 SEK inklusive moms. Om du däremot skulle nyttja ångerrätten och returnera eller ej hämta ut hela eller delar av din order debiteras du 39 SEK inklusive moms för frakten. Detta gäller oavsett om du har fått fri frakt när du beställt dina varor.

Felleverans

Om du mot förmodan skulle få en vara som du inte har beställt, vänligen kontakta vår kundservice på webshop@smedbo.se så hjälper vi dig att returnera varan. Felplockade varor får dock inte monteras, då anses köparen ha godkänt sin leverans.

Transportskada

Om du skulle upptäcka en skada på ditt paket, anmäl det omgående till det utlämningsställe där du hämtade varan. Där får du också hjälp att göra en skadeanmälan. Vår rekommendation är att du inte hämtar ut ett paket som blivit skadat eftersom skadan därefter inte längre kan härledas till transporten. Om skadan upptäcks först när du öppnat paketet och är sådan att den kan kopplas till transporten, kontakta ombudet för att göra en skadeanmälan senast 7 dagar från det att du tagit emot din vara.

Spåra beställning

Du kan enkelt följa din leverans via länken i leveransbekräftelsen som skickas till din e-postadress i samband med din beställning.

Delleveranser

Beslagsboden/Smedbo AB tillämpar inte delleverans om en eller flera varor i beställningen ej kan levereras. Istället skickas de varor som kan levereras och de varor som inte kan levereras krediteras kunden.

Ångerrätt 60 dagar

Du har alltid rätt att ångra din beställning inom 60 dagar, utan att ange något skäl (Distans- och Hemförsäljningslagen samt Konsumentköplagen). Ångerperioden räknas från det datum då du mottog den sista varan/varorna i din beställning. Fyll i returformuläret som medföljer din beställning och returnera det tillsammans med varan/varorna.

Retur av vara ska alltid styrkas med inköpskvitto. För att nyttja ångerrätten ska varan vara oanvänd och i nyskick. Du har dock rätt att försiktigt öppna förpackningen och undersöka varan. Vi ber dig vara varsam, om varan eller förpackningen hanterats oförsiktigt har vi rätt att göra avdrag på återbetalningen. Se därför till att varan emballeras väl, i originalförpackningen. Du står själv för fraktkostnaden om 39 kr när du skickar tillbaka din order.

Gör så här

  1. Lägg produkten/produkterna i originalförpackningen tillsammans med ifyllt returformulär och emballera väl.
  2. Klistra på den medföljande adressetiketten för returfrakt och lämna in paketet hos ditt ombud.
  3. När varan är åter hos oss kommer våra medarbetare att kontrollera skicket på varan. Om varan eller förpackningen har hanterats oförsiktigt har vi rätt att göra avdrag på återbetalningen.

Om du önskar returnera en vara på grund av fel på varan ber vi dig kontakta vår kundservice på webshop@smedbo.se.

Avbeställning

Om du vill avbeställa en lagd beställning, kontakta vår kundservice snarast på webshop@smedbo.se. Om din beställning redan har blivit expedierad är det inte längre möjligt att avbeställa varan/varorna och du är därmed skyldig att motta din beställning. Om du efter att du tagit emot din vara ångrar ditt köp gäller ordinarie villkor för ångerrätt och returhantering.

Reklamation

För reklamation och garanti gäller svensk konsumentlag, läs mer hos Konsumentverket.

Innan reklamation av en vara måste du alltid kontakta oss för ett godkännande och för att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt. Reklamationen ska skickas till  webshop@smedbo.se omedelbart efter att defekten upptäckts. Eventuella fel och defekter ska alltid reklameras via mail där du anger ditt namn, din adress, e-postadress, ordernummer och beskrivning av felet. Vi skickar därefter en returfraktsedel som du fäster på paketet vid retur för betald frakt. Om möjligt önskar vi fotodokumentation på skadan för en snabbare hantering av ärendet. Reklamationsrätten gäller oavsett om felet är synligt eller dolt. Det är dock en förutsättning att felet inte har uppstått som följd av felaktigt bruk av varan.

När varan är åter hos oss kommer våra medarbetare att avgöra om felet beror på en felaktigt producerad vara eller på yttre åverkan efter att varan nått dig. Om varan visar sig vara felaktigt producerad har Smedbo AB rätt att inom 6 månader åtgärda felet eller ersätta den defekta varan med en ny eller likvärdig vara. Vid korrekt reklamation ersätts du som kund för eventuella fraktkostnader.

Vid reklamation av en vara som monterats av hantverkare ersätts endast varan. Kostnader för montering ersätts ej.

Utbyte eller reparation av vara innebär ej förlängning eller ny garantitid.

Lösning och hjälp i tvistemål

Så klart hoppas och önskar vi att tvister aldrig ska uppstå. Om det ändå skulle hända vill vi i första hand lösa tvisten i samförstånd, efter diskussion med vår kundservice. Om tvisten ändå kvarstår har du möjlighet att få ärendet prövat av Allmänna Reklamationsnämnden, ARN. Smedbo AB förbinder sig då att följa ARN:s rekommendationer och utslag.

Allmänna Reklamationsnämnden Allmänna reklamationsnämnden, Box 174, 101 23 Stockholm .

Ansvarsbegränsning

Vi tar inget ansvar för indirekta skador som kan uppstå på grund av produkten. Vi accepterar heller inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande. Dessa omständigheter kan exempelvis vara arbetskonflikt, eldsvåda eller myndighetsbeslut.

Övrigt

Vid eventuell slutförsäljning av vara eller missberäkning av antal lagervaror har beslagsboden.se/Smedbo AB rätt att häva köpet och återbetala betalningar gjorda av dig. Om så skulle inträffa kontaktar vi dig för att på bästa sätt komma fram till en lösning. Du kan till exempel få möjlighet att välja en annan, ekonomiskt likvärdig vara istället för att få din betalning tillbaka.

Reservation

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel på denna webbplats samt mot slutförsäljning av produkter. Vi garanterar inte att bilderna återger produkternas exakta utseende då viss färgskillnad kan förekomma beroende på bildskärm, fotokvalitet samt upplösning. Vi försöker dock alltid att exponera produkterna så korrekt som möjligt.

Personuppgifter och sekretess

Genom att handla på beslagsboden.se accepterar du vår integritetspolicy och vår behandling av dina personuppgifter. Vi värnar så klart om din personliga integritet och samlar inte in fler uppgifter än nödvändigt för att behandla din beställning.

Läs hela vår integritetspolicy.

Ändringar till de allmänna villkoren

Vi förbehåller oss rätten att företa ändringar i dessa köpvillkor. Uppdaterade villkor finns alltid publicerade på vår webbplats. Köpvillkoren anses accepterade i samband med order på webbplatsen.

Kundservice

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor, webshop@smedbo.se.

Företag

Om du som näringsidkare vill handla från Beslagsboden ber vi dig att kontakta oss på info@smedbo.se.