• Snabba leveranser
  • Fri frakt över 499 kr
  • 5 års garanti

Just nu: Sommarrea med upp till 20% rabatt

fyrkrok med handduk uppsatt i badrum

Skötselråd

Följ våra skötselråd för att förlänga livslängden på din Beslagsboden-produkt

Beslagbodens produkter rengörs genom att torkas av med en mjuk trasa och ljummet vatten och eventuellt med tvållösning. Vi rekommenderar att du använder mikrofiberduk för att på så vis minska användandet av rengöringsmedel.
Vid de tillfällen rengöringsmedel måste användas bör de ha ett PH-värde mellan 7,5–9,5 samt ej innehålla slipmedel.

Rengöringsalternativ

  1. Mikrofiberduk torr, alternativt lätt fuktad med vatten.
  2. Mikrofiberduk fuktad med vatten. Avsluta med en torr mikrofiberduk.
  3. Spraya ytan med vatten, torka av med mikrofiberduk/glasduk.
självhäftande toalettpappershållare i krom

För badrumsprodukter - välj rengöringsmedel med omsorg

Valet av rengöringsmedel och verktyg har stor inverkan på slutresultatet. Vid veckorengöring rekommenderar vi att ytan torkas av med en mjuk mikrofiberduk, för att då kunna minska användandet av rengöringsmedel. Undvik rengöringsredskap såsom stålull och fibersvamp eftersom de kan orsaka permanenta skador och repor på ytans finish.

Vad gäller rengöringsmedel räcker oftast ljummet vatten. Vid mer omfattande rengöring kan eventuellt ett milt pH-neutralt rengöringsmedel med ett värde mellan 7,5–9,5 utan slipmedel användas. Ytan tål inte basiska, sura, klor- eller alkoholhaltiga rengöringsmedel då de kan ge fläckar och skador på ytan, uteslut därför dessa. Om du använder denna typ av rengöring i badrummet, se till att du skyddar produkterna från stänk.

Rengöringsprocedur

  • Torka av ytan med en lätt fuktad mikrofiberduk med ljummet vatten.
  • Vid de tillfällen rengöringsmedel används bör de ha ett PH-värde mellan 7,5–9,5 samt ej innehålla slipmedel.
  • Avlägsna rengöringsmedlet noggrant med kallt vatten.
  • Eftertorka produkten med en torr mikrofiberduk för att undvika kalkfläckar.
kromade knoppar i unik design i modernt betongkök

Skötsel av krom och rostfritt stål

Vad gäller smuts- eller kalkfläckar på krom och rostfrittstål tas de enklast bort med rengöringsmedel avsedd för detta. Läs anvisningarna noggrant och testa alltid först på liten yta. Även hushållsättika (max 12%) är effektiv mot kalkfläckar. Gnid in, låt verka, skölj av med rent vatten och torka torrt med en mikrofiberduk. Undvik alltid lösningsmedel, liksom hårda skursvampar och skurpulver med slipmedel.

innerdörrtrycke i mässingsfinish på mörkgrådörr

Skötsel av mässing

Mässing är ett material som är känsligt för korrosion, det innebär att med tiden får mässing en vacker patina som kan putsas upp med mässingsputs. Smedbos mässingsprodukter är däremot högpolerade och lackerade vilket bevarar mässingens utseende. Det är därför extra viktigt att aldrig använda starkt rengöringsmedel med slipmedel i mässingsvård. Förutom att det ger märken på produkten, kan det även avlägsna den skyddande lackytan. Välj hellre ett milt pH-neutralt rengöringsmedel utan slipmedel eller tvållösning.